Wijk aan Zee in oorlogstijd
Welkom bij de wandeling door Wijk aan Zee in oorlogstijd. De wandeling voert langs plekken in Wijk aan Zee die een rol speelden tijdens de 2e wereldoorlog.
We gaan terug in de tijd naar de jaren van de bezetting. We brengen een bezoek aan Bets, Wim, Dook, Rietje, Cees en andere inwoners in die tijd. Hoe was het om voor de Duitsers te moeten werken of om te moeten vertrekken en alles achter te laten?
We ontdekken waar de slagboom, de tankval en het Lazaret zich bevonden. Waar de Georgiërs, de bunkerbouwers en de Duitse officieren woonden.

De digitale audiotour
Klik op een aandachtspunt op de plattegrond van Wijk aan Zee. Daarmee opent u een scherm met een foto en informatie over een huis, een straat of een plek die verwijst naar een gebeurtenis in de 2e Wereldoorlog. De informatie wordt zowel in tekst met foto’s als in een audio bestand verteld. U kunt de route met een mobiel en koptelefoon als audiotour meebeleven. De tour is ook thuis te lezen en te beluisteren of als lesstof voor kinderen (10+) te gebruiken.
Onze wandeltocht begint bij het infobord van het Rondje Wijk aan Zee op het Julianaplein.

Veel plezier!